FUNDACIÓ MAAM NDEYY MBOGNE NDOYE

La Fundació “Maam Ndeyy Mbóóñ Ndóóy” o Fundació “Maam Ndeyy” (“Maam”, en Uolof, significa Avi(ia) en català i “Ndeyy”, Mare) és un homenatge a la memòria per la tasca de voluntariat i als sacrificis de la primera generació de llevadores de la zona de Bambylor i rodalies, i de Senegal. Molts noms podrien ser citats i segurament n’oblidaríem uns quants sense que aquesta sigui la  nostra intenció, i ens disculpem per això. Com a representants d’aquestes històriques i volenteroses dames recordem dos noms: Maam Ndeyy Mbóóñ Ndóóy (1896-1995) – PSE i Maam Fama Sarry – PSE.

En la memòria de totes aquestes dames ha estat creada la Fundació “Maam Ndeyy”. Aquesta Fundació pretén ajudar i donar assistència a les dones en general, però especialment a les dones embarassades; als nens amb una infància difícil i desfavorable (per a ells es concedeixen beques d’estudis per a la educació i/o la formació professional); i a la vellesa.

MBI - Mbogna International Consulting i les empreses GIE Boyène Agroel-Biodiversité i Boyène Agroel Biodiversité, AIE, Sucursal en España reconeixen a aquestes grans dames de la història de Senegal la seva tasca sense la qual no podrien haver existit. Els membres de MBI Mbogna International Consulting, i les empreses GIE Boyène Agroel-Biodiversité i Boyène Agroel-Biodiversité, AIE, Sucursal en España són els primers donants de la Fundació “Maam Ndeyy Mbóóñ Ndóóy”. Aquestes empreses concedeixen part dels seus beneficis, segons el seu reglament interior, a la Fundació “Maam Ndeyy Mbóóñ Ndóóy”, en una quantitat determinada pel Consell d’Administració, no inferior al 1%.